Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto, typu "jadą goście". Można dodać inne owoce.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28076
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28076
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem. Miksując dodawać po jednym jajku. Następnie przesiać tam mąkę z proszkiem. Na niskich obrotach miksera wymieszać, dolewając też maślankę i aromat.Ciasto wyłożyć do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
Mandarynki odsączyć i porozrzucać na placku.
Piec ok.45 min. w 175*C. Górę można ozdobić lukrem cytrynowym, lub galaretką przeźroczystą.