Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na dzień mamy – czekoladowy spód, masa serowa z trzech składników i łatwa dekoracja z gotowych produktów ze sklepu. To musi się udać na ten wyjątkowy dzień w roku!
Tortownica o średnicy ok. 23 cm
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1726
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 113
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 523
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1726
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 113
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 523
Składniki
Masło pokrój na mniejsze części i rozpuść wraz z kakao, mlekiem i połamaną czekoladą na kawałki w rondelku. Mieszaj i podgrzewaj tak długo aż składniki się połączą. Odstaw do przestygnięcia.
Jajka ubij z cukrem trzcinowym na puszystą masę. Dodaj do niej mąkę i delikatnie wymieszaj. Wlewaj powoli przestudzoną masę czekoladową i miksuj na niskich obrotach. Gotowe ciasto wyłóż do tortownicy o średnicy ok. 23 cm. Zostaw odrobinę ciasta na później.
Ser zmiksuj z budyniem i cukrem tylko do połączenia. Wyłóż ją na przygotowaną masę czekoladową. Zrób kleksy z pozostałego ciasta i drewnianą wykałaczką do szaszłyków wymieszaj niestarannie obydwie warstwy.
Włóż proste ciasto na dzień mamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 40-45 minut. Po upieczeniu, odstaw do wystudzenia. Teraz pokrusz muffinki czekoladowe albo herbatniki. Wyłóż na wierzch przed podaniem.