Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7035
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6092
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1804
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7035
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6092
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1804
Składniki
Skórkę z pomarańczy, cukier, sok, mleko i olej mieszam. Dodaję jajka i miksuję. Wsypuję mąkę, proszek, sodę i szczyptę soli, znów miksuję. Przekładam ciasto do formy.
Piekę je godzinę w 180 st . C. Gdy wystygnie, kroję w poprzek, przekładam dżemem i ewentualnie posypuję cukrem pudrem.