Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-07-2018
Klasyczne ucierane ciasto ze śliwkami i kruszonką
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6058
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9079
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8503
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5857
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6058
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9079
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8503
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5857
Składniki
Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę, ok. 5 min. Następnie dodaj po kolei jajka, po dodaniu każdego miksuj masę 2 min.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i wsyp do reszty składników, miksuj tylko do połączenia się składników. Gotowe ciasto przełóż do tortownicy o średnicy 18 cm. Na wierzch wyłóż wypestkowane i pokrojone w połówki lub ćwiartki śliwki. Całość posyp kruszonką.
Piecz przez ok. 45 min w piekarniku nagrzanym do 180°C.