Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-07-2018
Klasyczne ucierane ciasto ze śliwkami i kruszonką
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 97
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 380
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3659
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 97
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 380
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3659
Składniki
Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem na jasną i puszystą masę, ok. 5 min. Następnie dodaj po kolei jajka, po dodaniu każdego miksuj masę 2 min.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i wsyp do reszty składników, miksuj tylko do połączenia się składników. Gotowe ciasto przełóż do tortownicy o średnicy 18 cm. Na wierzch wyłóż wypestkowane i pokrojone w połówki lub ćwiartki śliwki. Całość posyp kruszonką.
Piecz przez ok. 45 min w piekarniku nagrzanym do 180°C.