Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzeba korzystać z sezonowych owoców, bo szybko się kończą. To ciasto warte jest upieczenia. Ładnie wyrasta i jest pulchne. W sam raz aby umilić sobotnio-niedzielny relaks.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 875
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 791
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 268
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 35
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 875
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 791
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 268
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 35
Składniki
Mąkę przesiać do miski z proszkiem do pieczenia. Dodać 1/2 szkl. cukru trzcinowego, cukier waniliowy, cztery żółtka, jogurt i olej kujawski. Wszystko dokładnie wymieszać. Robiłam to zwykłą łyżką. Ciasto przełożyć do foremki 24x24 cm, którą należy wyłożyć papierem do pieczenia. Na wierzchu dość gęsto poukładać czereśnie. Ciasto jest dość zwarte. Czereśnie raczej nie powinny wpaść na dno. Piec w 180 st. C 20 minut. Po tym czasie nałożyć pianę z czterech białek i reszty cukru trzcinowego. Piec jeszcze 20-25 minut. Gdyby piana się przypalała, przykryć papierem do pieczenia albo papierem śniadaniowym.