Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czereśnie w końcu można zakupić w przyzwoitej cenie. Trzeba to wykorzystać najlepiej przygotowując prosty deser. Ciasto z czereśniami to świetna przekąska po rodzinnym obiedzie. Ciasto na pewno będzie smakować Twoim bliskim i mało kto uwierzy, że to wypiek, w którym nie ma jajek.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5274
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5274
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Umyte i osuszone czereśnie przekrawamy na pół i usuwamy pestki.
Mąkę mieszamy z erytrytolem i proszkiem do pieczenia. W oddzielnym naczyniu mieszamy mleko, olej i aromat cytrynowy.
Masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, na wierzchu układamy połówki czereśni. Ciasto pieczemy na środkowym poziomie piekarnika przez 45-50 minut w 180 stopniach bez termoobiegu. Smacznego!