Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czereśnie w końcu można zakupić w przyzwoitej cenie. Trzeba to wykorzystać najlepiej przygotowując prosty deser. Ciasto z czereśniami to świetna przekąska po rodzinnym obiedzie. Ciasto na pewno będzie smakować Twoim bliskim i mało kto uwierzy, że to wypiek, w którym nie ma jajek.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 157
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4217
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8724
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 157
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4217
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8724
Składniki
Umyte i osuszone czereśnie przekrawamy na pół i usuwamy pestki.
Mąkę mieszamy z erytrytolem i proszkiem do pieczenia. W oddzielnym naczyniu mieszamy mleko, olej i aromat cytrynowy.
Masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, na wierzchu układamy połówki czereśni. Ciasto pieczemy na środkowym poziomie piekarnika przez 45-50 minut w 180 stopniach bez termoobiegu. Smacznego!