Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto szybko znikające ;))
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Jabłka obrać i pokroić na drobne kawałki. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać.
Jajka ubić z cukrem, dodać olej, jogurt, sól i zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać.
Formę (u mnie tortownica o średnicy 22cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto. Na wierzch położyć jabłka i posypać brązowym cukrem i cynamonem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piec ok. 40 minut