Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu ciasto z malinami.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10040
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 940
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 296
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10040
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 940
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 296
Składniki
Piekarnik nagrzewam do 180 st. C, a formę wykładam papierem do pieczenia. Pierwsza warstwa ciasta. Jaja ucieram z cukrem i cukrem wanilinowym na gładką masę. Mąkę przesiewam do miski i łączę ją z proszkiem do pieczenia, a następnie stopniowo dodaję do ciasta, wciąż miksując. Gdy powstanie jednolite ciasto, wciąż miksując wlewam powoli olej.
Druga warstwa ciasta. Postępuję tak jak w przypadku pierwszej warstwy, ale zaraz po mące dodaję kakao. Gotową masę wylewam na pierwszą warstwę ciasta, a na następnie układam umyte i odsączone maliny. Piekę około 30 minut.