Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-05-2020
Klasyczne ciasto ucierane z lekko kwaskowym rabarbarem i słodką kruszonką, bardzo puszyste i wilgotne.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14625
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14625
Składniki
Rabarbar obierz i pokrój na kawałki o grubości ok. 0,5 cm. Kruszonka: Wszystkie składniki połącz za pomocą dłoni do uzyskania kruszonki, wstaw do lodówki. Jajka z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli zmiksuj za jasną, gęstą masę (ok. 10 min na wysokich obrotach). Wlej olej i miksuj jeszcze przez chwilę. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i przesiej. Mąkę dodaj do ciasta w trzech partiach, za każdym razem miksując do połączenia się składników, ok. 15 sekund. Gotowe ciasto wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyłóż rabarbar i posyp kruszonką. Ciasto piecz w 180°C przez 40 min, do suchego patyczka (grzałka góra-dół).