Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 205
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 570
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 205
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 570
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, żółtka, olej i ocet. Delikatnie wymieszać. Masę przelać do dużej formy. Piec w temp. 180 stopni ok. 40 min. Gotowy biszkopt wystudzić. Galaretki rozpuścić w pół litra wody. Budynie rozpuścić w szklance syropu z brzoskwiń. Dodać do galaretek i zagotować. Do gorącej masy dodać masło roślinne i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć masą. Na wierzch również posmarować masą.