Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40614
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1003
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 251
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3332
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40614
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1003
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 251
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3332
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, żółtka, olej i ocet. Delikatnie wymieszać. Masę przelać do dużej formy. Piec w temp. 180 stopni ok. 40 min. Gotowy biszkopt wystudzić. Galaretki rozpuścić w pół litra wody. Budynie rozpuścić w szklance syropu z brzoskwiń. Dodać do galaretek i zagotować. Do gorącej masy dodać masło roślinne i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć masą. Na wierzch również posmarować masą.