Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..prosty do zrobienia i pyszny serniczek przygotowany z sera wiaderkowego. Przepis na dużą blachę 25x36cm. Sernik robi się bardzo szybko no i bardzo szybko też znika. Zamiast ciasta spód można wyłożyć herbatnikami..
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11414
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 183
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11414
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 183
Składniki
Składniki na ciasto połączyć i wyłożyć na blaszkę 25x36cm wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto trochę ciężko się wykłada ale jest smaczne. Ja po prostu wylepiam nim blachę.
żółtka ucieramy z 1 szklanką cukru i cukrem waniliowym na puszysta masę, dodajemy miękkie masło i nadal ucieramy.
Następnie dodajemy ser. Na koniec mleko chwilę miksujemy aż produkty się połączą; wyciskamy sok z cytryny.
Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek z pozostałym cukrem i delikatnie mieszamy już łyżką. Masę serową wykładamy na blachę wyłożoną ciastem.
Sernik pieczemy około 50-60 minut w temp. 170-180st. Po upieczeniu nie wyciągamy sernika z piekarnika Sernik stygnie w lekko uchylonym piekarniku