Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..prosty do zrobienia i pyszny serniczek przygotowany z sera wiaderkowego. Przepis na dużą blachę 25x36cm. Sernik robi się bardzo szybko no i bardzo szybko też znika. Zamiast ciasta spód można wyłożyć herbatnikami..
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Składniki na ciasto połączyć i wyłożyć na blaszkę 25x36cm wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto trochę ciężko się wykłada ale jest smaczne. Ja po prostu wylepiam nim blachę.
żółtka ucieramy z 1 szklanką cukru i cukrem waniliowym na puszysta masę, dodajemy miękkie masło i nadal ucieramy.
Następnie dodajemy ser. Na koniec mleko chwilę miksujemy aż produkty się połączą; wyciskamy sok z cytryny.
Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek z pozostałym cukrem i delikatnie mieszamy już łyżką. Masę serową wykładamy na blachę wyłożoną ciastem.
Sernik pieczemy około 50-60 minut w temp. 170-180st. Po upieczeniu nie wyciągamy sernika z piekarnika Sernik stygnie w lekko uchylonym piekarniku