Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo proste, szybkie ciasto, idealne do kawy.
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 463
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 492
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2034
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35250
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 463
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 492
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2034
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35250
Składniki
Jajka rozbić. Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić pianę. Dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, olej i żółtka. Dokładnie wymieszać. Blachę posmarować masłem i posypać mąką. Wylać ciasto i piec ok 45 min w temp. 180 stopni. Biszkopt zostawić do ostygnięcia. Zimny przekroić na pół.
Jabłka obrać, pokroić w plasterki, wrzucić do rondelka aż do rozgotowania. Wsypać galaretkę. Dokładnie wymieszać. Gotową masą przełożyć biszkopt, a górę posypać cukrem pudrem.