Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste do wykonania ciasto bez jajek. Serek daje wspaniałą puszystość, a jabłuszka zachwycają smakiem cynamonu, wanilii i kardamonu.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 205
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 205
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Składniki
Jabłka obierz i pokrój w kostkę, dodaj cukier, przyprawy, kaszę manną oraz rodzynki.i duś na niewielkin ogniu do miękkości, ale tak, żeby nie rozpadły się całkowicie. Na koniec dodaj cukier oraz kaszę manną, zamieszaj.
Przesianą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj masło, serek, cukier i szybko wyrób gładkie ciasto. Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkuj 2/3ciasta i przenieś je za pomocą wałka na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę prostokątną o wymiarach 21/25 cm.
Ciasto posyp bułką tartą, wyłóż na to jabłka. Jabłka przykryj płatem pozostałego ciasta. Postaraj się docisnąć dokładnie brzegi ciasta do siebie. Powierzchnię ciasta ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach.
Wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz w temp. 180 stopni (góra +dół) bez termoobiegu około 40 - 45 minut.
Ciasto możesz posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!