Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty placek na święta to idealna propozycja na święta, gdy chcesz przygotować coś pysznego bez długich przygotowań. Zachwyca miękką, delikatną strukturą, a mak, rodzynki i orzechy nadają mu wyrazistego, świątecznego charakteru. To ciasto zawsze się udaje, pięknie rośnie i długo pozostaje świeże.
Wymiary: 24 x 24 cm
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1671
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1463
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1656
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1671
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1463
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1656
Składniki
Masło rozpuść w rondelku na minimalnym ogniu i odstaw do przestudzenia. Białka ubij na sztywną, gęstą pianę z dodatkiem soli.
Do dużej miski przesiej mąkę. Dodaj proszek do pieczenia, mak, rodzynki, orzechy, cukier puder oraz cukier wanilinowy.
Wlej przestudzone, płynne masło i ucieraj do uzyskania jednolitej masy.
Na koniec delikatnie wmieszaj ubite białka, ale zrób to łyżką, aby ciasto pozostało puszyste.
Przełóż ciasto do natłuszczonej formy o wielkości 24 x 24 cm. Piecz około 50 minut w temperaturze 170°C. Wyjmij, wystudź i podawaj.