Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na świąteczne ciasteczka cytrynowe
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2574
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 131
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2574
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 131
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy puder, masło, skórkę oraz sok z cytryny. Zagniatamy ciasto i odstawiamy do schłodzenia do lodówki na godzinę. Ciasto wkładamy do woreczka lub zawijamy w folię spożywczą. Ciasto po schłodzeniu rozwałkować na grubość ok. 2-3 mm. Wyciąć wzory za pomocą wykrawaczy. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Udekorować drażetkami lekko dociskając do ciasta. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy ok. 15 minut. Gdy zaczną się rumienić od razy wyciągamy z piernika. Smacznego! Ciastka w zamkniętym pudełku można przechowywać kilka tygodni.