Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony, prosty i szybki jabłecznik , który w moim domu szybko znika z talerza. Do popołudniowej kawy czy herbaty w sam raz. Na jednym kawałku się nie skończy.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2656
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 502
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 98
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2656
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 502
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 98
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść. Jabłka obrać ,usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Miskę ze startymi jabłkami odłożyć na bok na 15 -20 minut, by jabłka puściły sok. Następnie garść po garści zbierać porcje startych jabłek i odciskać sok. Dodać cynamon , bułkę tartą i wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części , jedną częścią wyłożyć spód blaszki o wymiarach 24/40 cm. wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Ciasto oprószyć delikatnie mąką, na cieście rozłożyć przygotowane jabłka. Pozostałe ciasto również rozwałkować i rozłożyć na jabłkach. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 50 minut. ( najlepiej do suchego patyczka). Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.
Ciasto gotowe do podania.