Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to tort bardzo smaczny a dzięki przechowywaniu w lodówce będzie zawsze świży
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4089
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11197
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6437
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5444
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13433
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5196
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4089
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11197
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6437
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5444
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13433
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5196
Składniki
Wkładam do woreczka jajka. Waga jajek musi się zgadzać z wagą mąki i cukru.
Jajka wbijam do naczynia wraz z cukrem i ubijam.
Gdy masa będzie już przejrzysta i ładnie ubita łyżką mieszać i po trochu dodawać mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia
następnie gdy wszystko się połączy sprawdzić czy nie jest za gęste w razie gdy tak jest dolać szklane wody.
wlać masę do tortownicy wyłożonej margaryną i piec przez 45 min. w temperaturze 180 stopni
Można następnego dnia można również gdy ciasto wystygnie zacząć napełnienie kremem. Dzielimy ciasto na 3 części.
Na pierwszą warstwę (od dołu) na początek wylać trochę zapachu następnie posmarować masą krówkową.
sporządzić bitą śmietanę czyli śmietane wylać do miski mieszać mikserem.Sporządzić żelatynę i ostudzoną dodać do kremu. Następnie miksować by bita śmietana była sztywna.
Na początek drugiej warstwy polać zapachem. Wysmarować bitą śmietaną(zostawić trochę na wierzch)
Wysmarować bitą śmietaną wierzch oraz boki tortu. Można posypać kolorowymi cukierkami. SMACZNEGO!