Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5342
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5342
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną, dodać jajka i żółtka, śmietanę i drożdże roztarte z cukrem, zarobić ciasto, podzielić na 4 części, rozwałkować. Blaszkę wyłożyć papierem, dać pierwsze ciasto, posmarować powidłem, drugie ciasto, mak lub ser (ser przygotowany jak do sernika), trzecie ciasto, ubita piana z białek z cukrem i orzechami, czwarte ciasto. Blaszkę odstawić w ciepłe miejsce, aż podrośnie. Piec ok 50-60 min w temp 180", po wystudzeniu polać polewą i smacznego!