Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 546
Klasyczny przepis na tradycyjne rolady wołowe, to danie, które kochamy wszysc...
Odsłon: 148
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 546
Klasyczny przepis na tradycyjne rolady wołowe, to danie, które kochamy wszysc...
Odsłon: 148
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną, dodać jajka i żółtka, śmietanę i drożdże roztarte z cukrem, zarobić ciasto, podzielić na 4 części, rozwałkować. Blaszkę wyłożyć papierem, dać pierwsze ciasto, posmarować powidłem, drugie ciasto, mak lub ser (ser przygotowany jak do sernika), trzecie ciasto, ubita piana z białek z cukrem i orzechami, czwarte ciasto. Blaszkę odstawić w ciepłe miejsce, aż podrośnie. Piec ok 50-60 min w temp 180", po wystudzeniu polać polewą i smacznego!