Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 94
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 94
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną, dodać jajka i żółtka, śmietanę i drożdże roztarte z cukrem, zarobić ciasto, podzielić na 4 części, rozwałkować. Blaszkę wyłożyć papierem, dać pierwsze ciasto, posmarować powidłem, drugie ciasto, mak lub ser (ser przygotowany jak do sernika), trzecie ciasto, ubita piana z białek z cukrem i orzechami, czwarte ciasto. Blaszkę odstawić w ciepłe miejsce, aż podrośnie. Piec ok 50-60 min w temp 180", po wystudzeniu polać polewą i smacznego!