Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 263
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 13
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 5700
Pączki słodkie dzięki startemu burakowi, więc dodajemy mniej cukru.
Odsłon: 3
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 6286
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 263
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 13
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 5700
Pączki słodkie dzięki startemu burakowi, więc dodajemy mniej cukru.
Odsłon: 3
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 6286
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną, dodać jajka i żółtka, śmietanę i drożdże roztarte z cukrem, zarobić ciasto, podzielić na 4 części, rozwałkować. Blaszkę wyłożyć papierem, dać pierwsze ciasto, posmarować powidłem, drugie ciasto, mak lub ser (ser przygotowany jak do sernika), trzecie ciasto, ubita piana z białek z cukrem i orzechami, czwarte ciasto. Blaszkę odstawić w ciepłe miejsce, aż podrośnie. Piec ok 50-60 min w temp 180", po wystudzeniu polać polewą i smacznego!