Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto najlepsze dopiero po dwóch dniach ...mniam
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27037
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27037
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Ciasto:ze wszystkich skł wyrobic ciasto (mąka , cukier , proszek do pieczenia , amoniak wymieszany wczesniej ze smietaną . Po wyrobieniu podzieli na 2 równe częsci.Włoży do dwóch blaszek i każde posmarowac powidłem i odstawic
Wierzch placków :z białek ubic pianę na sztywno dodac cukier , orzechy.Tak przygotowaną pianę podzielic na połowę i posmarowac obydwa placki posmarowane powidłem .Piekarnik nagrzac na 180 stopni i upiec 25-30 min
Krem: 1 szkl mleka zagotowac z cukrami , pozostałe pół szkl mleka połączyc z mąkami i żółtkami , gdy mleko zacznie sie gotowac dodac resztę skł i ugotowac budyń . Schłodzic.Masło utrzec i dodac do niego zimny krem połaczyc i gotowe.Dodac bakalie(czekoladę drobno pokroic)
Placek przełożyc masą , posypac pudrem i po 2 dniach pałaszowac ...smacznego