Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto najlepsze dopiero po dwóch dniach ...mniam
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19327
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1720
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232184
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19327
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1720
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232184
Składniki
Ciasto:ze wszystkich skł wyrobic ciasto (mąka , cukier , proszek do pieczenia , amoniak wymieszany wczesniej ze smietaną . Po wyrobieniu podzieli na 2 równe częsci.Włoży do dwóch blaszek i każde posmarowac powidłem i odstawic
Wierzch placków :z białek ubic pianę na sztywno dodac cukier , orzechy.Tak przygotowaną pianę podzielic na połowę i posmarowac obydwa placki posmarowane powidłem .Piekarnik nagrzac na 180 stopni i upiec 25-30 min
Krem: 1 szkl mleka zagotowac z cukrami , pozostałe pół szkl mleka połączyc z mąkami i żółtkami , gdy mleko zacznie sie gotowac dodac resztę skł i ugotowac budyń . Schłodzic.Masło utrzec i dodac do niego zimny krem połaczyc i gotowe.Dodac bakalie(czekoladę drobno pokroic)
Placek przełożyc masą , posypac pudrem i po 2 dniach pałaszowac ...smacznego