Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na przekładany jabłecznik.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 474
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 474
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do miski włożyć miękkie masło lub margarynę i wsypać cukier. Utrzeć mikserem na puszystą masę. Nie przerywając miksowania, dodawaj stopniowo suche składniki na przemian ze śmietaną, wciąż ucierając ciasto mikserem. Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piec ok 45 minut w 180 stopni. Ciasto wystudzić i przekroić na dwa blaty. Obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokroić w niezbyt dużą kostkę. Dusić na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając aż zaczną się rozpadać. Zdjąć z ognia, dodać galaretkę w proszku, cukier i cynamon, wymieszać. Gdy masa jabłkowa przestygnie, wylać na pierwszy blat i przykryć drugim blatem. Ciasto z powrotem włożyć do piekarnika na około 15 minut.