Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasta z przepisu babci nie mają sobie równych. Ich smak jest wyjątkowy, konsystencja zawsze idealna, a aromat dosłownie zwala z nóg. Babcie także potrafią przygotowywać jednocześnie multum ciast i deserów, a do tego obiadów czy kanapek. Jak to robią? Dzięki sprawdzonym, prostym i szybkim przepisom. Takie właśnie jest to czekoladowe ciasto marchewkowe – sprawdzone i niezwykle szybkie. Do jego przyrządzenia wystarczy jedna miska!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15694
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4725
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 393
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15694
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4725
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 393
Składniki
Marchewkę umyj i obierz. Zetrzyj ją na tarce o średnich oczkach. W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, kakao, cynamon, imbir, proszek do pieczenia i sól. Wbij jajka i dodaj: olej i wanilię. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Wsyp tartą marchewkę i delikatnie wmieszaj ją do masy. Czekoladę pokrusz i także dodaj do ciasta.
Tortownicę o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej do niej ciasto i wyrównaj. Piecz w temperaturze 180 st. Celsjusza przez ok. 35-40 minut lub do suchego patyczka. Ciasto z przepisu babci wyjmij z piekarnika i po 10 minutach przenieś na metalową kratkę do całkowitego ostudzenia. Podawaj posypane cukrem pudrem.