Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie ciasteczka, które przygotujecie bez tłuszczu i bez nabiału! Najlepiej smakują posmarowane dżemem.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5741
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 126
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 138
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 673
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5741
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 126
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 138
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 673
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę pszenną połączyć z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Wsypać do utartych jajek i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na ok. 5 mm i foremką wycinać ciasteczka. Przełożyć je za formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok. 10 min. w 180ºC. Po upieczeniu można posmarować dżemem.