Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na ciasto budyniowo -serowe"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj margarynę, posiekaj. Dodaj resztę składników, zagnieć.
Ciastem wyłóż formę (25 na 40 cm).
Masa budyniowa: budynie ugotuj w 1 litrze mleka według instrukcji. Posmaruj surowe ciasto, posyp żurawiną, ostudź.
Masa serowa: wszystkie białka ubij na sztywno.
Masło utrzyj z cukrem, dodając na przemian twaróg i żółtka.
Wsyp budyń, dodaj pianę, delikatnie wymieszaj.
Masę rozsmaruj na cieście. Piecz ok. 50 min w 170°C. Ostudź. Czekoladę stop w kąpieli wodnej, polej ciasto.
Wiórki podpraż na maśle, posyp ciasto.
Czas przygotowania: 85 min
Ilość porcji: 16
Cena za porcję: 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie