Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na ciasto budyniowo -serowe"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27493
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27493
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj margarynę, posiekaj. Dodaj resztę składników, zagnieć.
Ciastem wyłóż formę (25 na 40 cm).
Masa budyniowa: budynie ugotuj w 1 litrze mleka według instrukcji. Posmaruj surowe ciasto, posyp żurawiną, ostudź.
Masa serowa: wszystkie białka ubij na sztywno.
Masło utrzyj z cukrem, dodając na przemian twaróg i żółtka.
Wsyp budyń, dodaj pianę, delikatnie wymieszaj.
Masę rozsmaruj na cieście. Piecz ok. 50 min w 170°C. Ostudź. Czekoladę stop w kąpieli wodnej, polej ciasto.
Wiórki podpraż na maśle, posyp ciasto.
Czas przygotowania: 85 min
Ilość porcji: 16
Cena za porcję: 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie