Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe słodkości, za którymi przepadają zarówno dzieci, jak i dorośli. Rurki z kremem siostry Anastazji to przysmak, który z pewnością skradnie serca Waszych gości. Na jednej nigdy się nie skończy. Przepis na rurki z kremem siostry Anastazji - ciasto Rurki z kremem według przepisu siostry Anastazji powstają z kruchego ciasta na bazie mąki, śmietany, margaryny i jajek. Składniki wystarczy zagnieść do momentu uzyskania jednolitej masy. Zagniecione ciasto rozwałkowujemy, wycinamy podłużne paski, które następnie nawijamy na rurki i pieczemy. Kruche rurki bez nadzienia możemy przechowywać nawet do 2 tygodni w szczelnym pojemniku w suchym miejscu. Upieczenie ich z wyprzedzeniem pozwoli lepiej rozplanować prace w kuchni przed zbliżającymi się świętami lub innymi ważnymi uroczystościami rodzinnymi. Przepis na rurki z kremem siostry Anastazji - krem W przepisie siostry Anastazji na rurki znajdziemy najbardziej klasyczny krem na bazie bitej śmietany. Można go wykonać z zaledwie trzech prostych składników. Za jego przygotowanie najlepiej zabrać się na ostatnią chwilę. Ubitą, słodką śmietankę dla trwałości należy połączyć z żelatyną. Dzięki temu mamy pewność, że podczas przechowywania deseru w temperaturze pokojowej krem się nie rozpłynie.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 206
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2497
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 206
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2497
Składniki
Zacznij od przygotowania ciasta na rurki z kremem siostry Anastazji. Do miski przesiej mąkę, dodaj szczyptę soli, wbij dwa żółtka i dodaj śmietanę. Margarynę zetrzyj na tarce. Z podanych składników zagnieć kruche ciasto na rurki.
Wyrobione, gładkie ciasto owiń w folię spożywczą i włóż na około godzinę do lodówki.
Schłodzone ciasto wyjmij na stolnicę oprószoną mąką. Ciasto rozwałkuj na cienki, prostokątny placek o grubości około 1-2 mm. Wytnij paski o szerokości około 2 cm. Foremki do rurek natłuść masłem i oprósz mąką. Paski ciasta nawiń na foremki. Następnie rurki ułóż na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia zachowując małe odstępy. Ciastka piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut (do zrumienienia). Upieczone rurki wystudź, następnie zdejmij z foremek.
Przygotuj krem do rurek siostry Anastazji Żelatynę wsyp do małej miseczki i zalej ją 3-4 łyżkami zimniej wody. Odstaw do napęcznienia. Następnie podgrzej żelatynę w kąpieli wodnej do całkowitego rozpuszczenia.
Do wysokiego naczynia przelej śmietankę i ubij ją na najwyższych obrotach na puszysty krem. W trakcie ubijania dodaj cukier puder, na koniec rozpuszczoną, przestudzoną żelatynę.
Gotowy krem przełóż do szprycy. Przestudzone rurki siostry Anastazji nadziej kremem śmietankowym.
Przed podaniem rurki udekoruj cukrem pudrem. Smacznego!