Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przez ciasto do serca to romantyczna komedia, której tematem przewodnim są kulinaria, a konkretnie pieczenie słodkich ciast. Główna bohaterka organizuje konkurs wypieków, aby zebrać fundusze potrzebne do utrzymania lokalnego radia. Jednym z deserów, jaki się tam pojawia jest klasyczny placek dyniowy. Zobaczcie, jak prosto go przygotować.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj zimnie masło i wodę, wszystko posiekaj. Następnie zagnieć ciasto. Gotowe zawiń w papier do pieczenia i włóż do lodówki.
Dynię obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do malaksera, dodaj mleko, jajka, mąkę ziemniaczaną i przyprawy. Całość zmiksuj na gładki krem.
Ciasto wyciągnij z lodówki, rozwałkuj i wyłóż nim dno i boki formy do pieczenia. Następnie wylej masę dyniową.
Piecz w 170 stopniach Celsjusza przez 90 minut.