Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ptasie gniazdka"
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 14
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 124
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 274
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 486
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 14
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 124
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 274
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 486
Składniki
Tortownicę wyłóż folią spożywczą. Truskawki pokrój na połówki. Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki gorącej wody, wystudź. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym, wymieszaj delikatnie z serkiem. 3 łyżki masy dodaj do żelatyny, wymieszaj, dodaj do reszty masy, wymieszaj ponownie. Dodaj kawałki truskawek, całość delikatnie wymieszaj.
Na dnie tortownicy połóż kilka połamanych kawałków biszkoptów, nałóż cienką warstwę masy, dookoła brzegu ustawiaj pionowo biszkopty, wciskając je lekko w masę.
Do środka wyłóż resztę kremu, wierzch udekoruj połówkami truskawek. Schładzaj 1,5 godziny w lodówce.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień