Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8567
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3027
Polecam.
Odsłon: 1802
Polecam.
Odsłon: 516
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8567
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3027
Polecam.
Odsłon: 1802
Polecam.
Odsłon: 516
Składniki
Z podanych składników upiec biszkopt i po przestudzeniu przekroić lub upiec 2, każdy z 4 jajek. Galaretki rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, odstawić do stężenia, pokroić w paski. 1 łyżeczkę żelatyny namoczyć i podgrzewać do rozpuszczenia, zimną ale płynną wymieszać dokładnie z 1 serkiem. Biszkopt posmarować dżemem, wyłożyć serek, ułożyć ptasie mleczko(mnie wyszły 4 rzędy), między nimi ułożyć paski galaretki. Podobnie przygotować drugi serek, wyłożyć, wyrównać. Biszkopt posmarować dżemem i wyłożyć na ciasto, udekorować.