Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2433
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3088
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2760
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2433
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3088
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2760
Składniki
Z podanych składników upiec biszkopt i po przestudzeniu przekroić lub upiec 2, każdy z 4 jajek. Galaretki rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, odstawić do stężenia, pokroić w paski. 1 łyżeczkę żelatyny namoczyć i podgrzewać do rozpuszczenia, zimną ale płynną wymieszać dokładnie z 1 serkiem. Biszkopt posmarować dżemem, wyłożyć serek, ułożyć ptasie mleczko(mnie wyszły 4 rzędy), między nimi ułożyć paski galaretki. Podobnie przygotować drugi serek, wyłożyć, wyrównać. Biszkopt posmarować dżemem i wyłożyć na ciasto, udekorować.