Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 28
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20396
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 366
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 28
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20396
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 366
Składniki
Jaja sparzyć, oddzielić białka od żółtek. Żelatynę rozpuścić w 0,5 l wody. Rozlać to na 3 części. Schłodzić. Przygotować masy. Kolor I: 3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru. Dodać pianę z 2 jaj i 1 część żelatyny. Kolor II: wszystko zrobić tak, jak w kolorze I, dodając 3 łyżki kakao. Kolor III: śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, dodać pianę z 2 białek i ostatnią część żelatyny. Na spód małej blaszki wylać masę I i odczekać aż zgęstnieje. Następnie wyłożyć masę II i także odczekać. Powtórzyć to samo z masą III. Na sam wierzch nałożyć rozpuszczoną i stygnącą galaretkę. Udekorować i schłodzić. „Oznaczenie słowne Ptasie Mleczko ®stanowi zarejestrowany znak towarowy chroniony na rzecz spółki E.Wedel sp. z o.o. "