Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka curry to wyjątkowo aromatyczna i nieco ostra propozycja na pożywny lunch czy szybką kolację. Całość jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Jest połączeniem naszych znanych i rodzimych smaków selera, pomidorków i cebuli z orientalną nutą kurkumy, kminu, kolendry i kozieradki, które razem tworzą curry. Jest nieco nietypowe i z pewnością zaskoczy wszystkich gości podczas grilla czy rodzinnej imprezy, na której pojawi się ta właśnie sałatka.
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 480
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 426
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 255
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 480
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 426
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 255
Składniki
Seler naciowy umyj i bardzo drobno poszatkuj. Ogórek kiszony zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub cienko pokrój. Kukurydzę odsącz z zalewy. Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki, a cebule obierz i posiekaj w piórka. Wszystkie składniki przenieś do miski sałatkowej.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki na sos. Powinien mieć jednolitą i gładką konsystencję oraz mocno żółty kolor. Przygotowanym sosem zalej składniki sałatki. Całość dobrze wymieszaj. Sałatkę curry wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by smaki się przegryzły. Podawaj na zimno jako samodzielne danie lub dodatek do mięs obiadowych.