Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik Puchaty to sernik puszysty i cudownie mokry. Jest bardzo smaczny i aksamitny w konsystencji. Jest wiele przepisów na serniki, to jest przepis na następny serniczek na moim blogu. Znajdziecie ich kilka i może jakiś przepis przypadnie Wam do smaku. Teraz zachęcam do upieczenia tego ciasta. Wśród moich gości zrobił furorę. Jest świetny na każdą okazję, święta, spotkania rodzinne czy z przyjaciółmi. Składniki na jego wykonania nie są wyszukane i dzięki tej prostocie jest cudownie smaczny i rozpływa się w ustach.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3493
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2948
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 171
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 132
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3493
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2948
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 171
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 132
Składniki
Herbatniki zblendowałam. Masło roztopiłam i wymieszałam dokładnie z herbatnikami. Wykleiłam powstałą masą formę o wymiarach 24×35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiłam do lodówki na czas przygotowania sera.
Ser zmieliłam w maszynce. Białka oddzieliłam od żółtek. Żółtka utarłam z połową odmierzonego cukru. Do sera dodałam utarte żółtka, mleko w proszku, mąkę, sól, 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego. Ubiłam śmietanę i połączyłam z serem. Nie mieszałam długo, tylko do połączenia się śmietanki z masą. Białka ubiłam na sztywną pianę z drugą połową cukru i za pomocą szpatułki delikatnie wymieszałam z serem
Wylałam masę na schłodzony spód herbatnikowy i piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut. Zanim włożyłam ciasto wstawiłam naczynie z wodą na sam spód piekarnika. Kiedy sernik już się upiekł studziłam go przy otwartych drzwiczkach piekarnika
Zrobiłam polewę. Masło roztopiłam, dodałam kakao i cukier. Doprowadziłam do wrzenia ciagle mieszając. W 1/4 szklance wody rozpuściłam żelatynę i połączyłam z polewą. Odstawiłam na 15 minut i polałam taką polewą se