Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 173
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 357
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 173
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 357
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10878
Składniki
Dynię umyć, osuszyć, przekroić na pól, usunąć włóknisty miąższ i pestki. Pokroić na plastry o grubości około 2 cm lub w kostkę Dynię ułożyć na dużej blasze.Piec do miękkości przez około 30 minut w temperaturze 200 stopni.Po wystygnięciu obieramy ze skóry.w między czasie wyrabiamy kruche ciasto,i wkładamy do lodówki.
Zmiksuj dynię oraz wszystkie składniki.Mleko dolewaj po trochu.
Wyłóż ciastem okrągłą formę do tarty 24cm (wylep ciastem także brzeg formy).Na wierzch wylej masę dyniową.Piecz w temperaturze 180 stopni ok. 50 minut, aż wierzch się zarumieni.
Przy podawaniu posyp wycięty trójkąt gorzką czekoladą, i zrób kleksa bitej śmietany.