Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 41
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 331
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30348
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9057
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 769
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 41
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 331
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30348
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9057
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 769
Składniki
Dynię umyć, osuszyć, przekroić na pól, usunąć włóknisty miąższ i pestki. Pokroić na plastry o grubości około 2 cm lub w kostkę Dynię ułożyć na dużej blasze.Piec do miękkości przez około 30 minut w temperaturze 200 stopni.Po wystygnięciu obieramy ze skóry.w między czasie wyrabiamy kruche ciasto,i wkładamy do lodówki.
Zmiksuj dynię oraz wszystkie składniki.Mleko dolewaj po trochu.
Wyłóż ciastem okrągłą formę do tarty 24cm (wylep ciastem także brzeg formy).Na wierzch wylej masę dyniową.Piecz w temperaturze 180 stopni ok. 50 minut, aż wierzch się zarumieni.
Przy podawaniu posyp wycięty trójkąt gorzką czekoladą, i zrób kleksa bitej śmietany.