Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 116
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 146
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4208
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8689
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 116
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 146
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4208
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8689
Składniki
Dynię umyć, osuszyć, przekroić na pól, usunąć włóknisty miąższ i pestki. Pokroić na plastry o grubości około 2 cm lub w kostkę Dynię ułożyć na dużej blasze.Piec do miękkości przez około 30 minut w temperaturze 200 stopni.Po wystygnięciu obieramy ze skóry.w między czasie wyrabiamy kruche ciasto,i wkładamy do lodówki.
Zmiksuj dynię oraz wszystkie składniki.Mleko dolewaj po trochu.
Wyłóż ciastem okrągłą formę do tarty 24cm (wylep ciastem także brzeg formy).Na wierzch wylej masę dyniową.Piecz w temperaturze 180 stopni ok. 50 minut, aż wierzch się zarumieni.
Przy podawaniu posyp wycięty trójkąt gorzką czekoladą, i zrób kleksa bitej śmietany.