Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, łatwa do zrobienia i tania babka. Jeśli lubicie ciasto marchewkowe to ta babka również bardzo Wam posmakuje. Idealna na Wielkanoc , ale smakować będzie o każdej porze roku i bez okazji. Wspaniały dodatek do kawy lub herbaty.
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3173
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 169
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 201
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 956
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3098
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3173
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 169
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 201
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 956
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3098
Składniki
Jajka utrzeć z cukrami na puszystą masę. Do utartych jajek dodać szczyptę soli oraz rozpuszczone i schłodzone masło. Wymierzać. Ocet wymieszać z sodą i dodać do miski. Do miski przesiać również mąkę i całość dobrze wymieszać łyżką lub łopatką.
Do wymieszanego ciasta dodać startą na tarce o grubych oczkach marchewkę. Wszystkie składniki dobrze połączyć. Ciasto wylać do wysmarowanej masłem, formy z kominkiem.
Babkę piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C do suchego patyczka, około 40 – 50 minut. Upieczoną babkę zostawić w formie na 10 – 15 minut a następnie wyjąc z formy i wystudzić na kratce. Wystudzona posypać cukrem pudrem. Smacznego!