Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Puszysta rolada biszkoptowa"
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Polecam.
Odsłon: 294
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Składniki
Białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, mąkę i proszek, wymieszaj. Blachę wyłóż pergaminem, wylej ciasto. Piecz 15 min w 180 st. Przełóż na ściereczkę i razem z nią zroluj. Ostudź.
5 dag truskawek zmiksuj, 5 dag pokrój. Ubij kremówkę z cukrem waniliowym, 1/3 odłóż. Do reszty dodaj zmiksowane owoce. Rozwiń roladę, posmaruj dżemem i bitą śmietaną, posyp krojonymi owocami, zwiń. Ozdób odłożoną śmietaną, resztą truskawek, galaretką i pistacjami.
Porcja – 230 kcal, cena 1,40 zł, czas około 45 minut.Źródło: Świat kobiety