Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Puszyste ciasto – seromak"
Szybka i smaczna
Odsłon: 13875
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 35
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10215
Szybka i smaczna
Odsłon: 13875
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 35
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10215
Składniki
Masa makowa: ubijam jajka z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodaję pozostałe i dokładnie je mieszam. Wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Masa serowa: twaróg mielę, łączę z żółtkami. Mieszając, dodaję cukier, masło, budyń, olejek, proszek do pieczenia, śmietanę, rodzynki i migdały. Ubijam pianę z białek, ostrożnie mieszam ją z masą.
Nakładam ją punktowo na masę makową. Piekę ok. godziny w temp. 160°C.Źródło: Kobieta i życie