Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabarbarem i kruszonką. Możesz użyć innych owoców.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 92
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 41
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 15981
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 153
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 662
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 92
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 41
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 15981
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 153
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 662
Składniki
Rabarbar pokrój w paski, posyp cukrem i odstaw na kilka minut. Z podanych składników zagnieść kruszonkę.
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj olej i jogurt. Wymieszaj, stopniowo dosypuj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą. Wymieszaj. Blachę o wymiarach 25x36 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto, ułóż rabarbar posyp cynamonem i kruszonką. Piec około 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.