Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabarbarem i kruszonką. Możesz użyć innych owoców.
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 590
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 341
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 590
Prosty przepis na gołąbki mięsno - ryżowe z białej kapusty. Tak przygotowane...
Odsłon: 341
Składniki
Rabarbar pokrój w paski, posyp cukrem i odstaw na kilka minut. Z podanych składników zagnieść kruszonkę.
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj olej i jogurt. Wymieszaj, stopniowo dosypuj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą. Wymieszaj. Blachę o wymiarach 25x36 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto, ułóż rabarbar posyp cynamonem i kruszonką. Piec około 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.