Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z truskawkami to tradycyjne ciasto ucierane z dodatkiem truskawek świeżych lub mrożonych. Zrobione jest na oleju dlatego jest fajnie wilgotne. Można je oczywiście zrobić z różnymi owocami i z każdymi smakuje wyśmienicie.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 89
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 260
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2752
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 692
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 89
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 260
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2752
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 692
Składniki
Jajka i olej do tego ciasta powinny być w temperaturze pokojowej. Jajka wbiłam do miski miksera. Dosypałam do nich cukier zwykły i waniliowy i utarłam na jasny puszysty krem. Następnie cienkim strumieniem wlałam do masy jajecznej olej. Zmiksowałam do połączenia. Mąkę pszenną przesiałam z proszkiem do pieczenia do oddzielnej miseczki i wymieszałam dokładnie łyżką. Następnie dodałam ją partiami do utartych jajek z cukrem i olejem. Gdy wszystko się połączyło, dodałam do ciasta zapach cytrynowy i zmiksowałam. Ciasto przelałam do kwadratowej tortownicy o wymiarach ok. 25x25cm wyłożonej papierem do pieczenia. Mrożone truskawki wrzuciłam do miseczki i wsypałam do nich ok. 1-2 łyżki mąki pszennej. Truskawki obtoczyłam w mące a następnie poutykałam w cieście. Ciasto wstawiłam do piekarnika i piekłam do suchego patyczka, czyli ok. godziny w temp. 180 stopni. Po upieczeniu ciasto wyjęłam i wystudziłam na metalowej kratce. Przed podaniem ciasto oprószyłam cukrem pudrem.