Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Puszyste ciasto z wiśniami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13512
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1546
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14905
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6129
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13512
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1546
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14905
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6129
Składniki
Jajka sparzyć, żółtka oddzielić od białek, 2 białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, pozostałe odstawić.
Mąkę przesiać, zmiksować na idealnie gładką masę z proszkiem do pieczenia, cukrem (drobnym i waniliowym), olejem, pięcioma żółtkami i trzema białkami, delikatnie wymieszać łyżką z ubitą wcześniej pianą.
Ciasto (powinno być dość gęste) przełożyć do prostokątnej formy, dobrze wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Na wierzchu rozłożyć owoce odsączone z nadmiaru wody i soku.
Wierzch ciasta posypać płatkami migdałowymi. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC. Piec ok. 45 minut. Gotowe posypać pudrem, ozdobić melisą.
ok. 60 min.Źródło: Twoje Imperium