Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kajmak po to aby coś zmienić , poeksperymentować
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 627
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12293
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 627
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12293
Składniki
Do miski wbić całe jajka. Dodać cukier, cukier waniliowy i ubijać mikserem na wysokich obrotach przez około 5-6 minut. Do piany z jajek dodać olej i wymieszać szpatułką do połączenia składników.
Do mąki dodać proszek do pieczenia i wymieszać łyżką. Następnie przesiać na jajeczną masę, dodać jogurt i kajmak wymieszać dokładnie szpatułką na jednolite ciasto.
Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 24cm lub 25cm i wyrównać. Na wierzchu poukładać śliwki, delikatnie wciskając je w ciasto. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170C na funkcji góra – dół przez około 60-65 minut.