Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kajmak po to aby coś zmienić , poeksperymentować
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3965
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415461
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2566
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3965
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415461
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2566
Składniki
Do miski wbić całe jajka. Dodać cukier, cukier waniliowy i ubijać mikserem na wysokich obrotach przez około 5-6 minut. Do piany z jajek dodać olej i wymieszać szpatułką do połączenia składników.
Do mąki dodać proszek do pieczenia i wymieszać łyżką. Następnie przesiać na jajeczną masę, dodać jogurt i kajmak wymieszać dokładnie szpatułką na jednolite ciasto.
Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 24cm lub 25cm i wyrównać. Na wierzchu poukładać śliwki, delikatnie wciskając je w ciasto. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170C na funkcji góra – dół przez około 60-65 minut.