Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty, mięciutki i lekki jak chmurka. Idealny sernik na majówkę i komunię. Borówki dodają delikaty kwaskowy smak.
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14893
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2907
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3496
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14893
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2907
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3496
Składniki
Blacha 33X 22, wyłożona papierem do pieczenia. Spód. Krakersy. kawę i herbatniki lekko zmiksować, wlać rozpuszczone, ostudzone masło. Zmiksować na mokry piasek. Ciasto przesypać do blaszki wyrównać i lekko przyklepać. Odstawić do lodówki. Sernik. Wszystkie produkty powinny być w temperaturze pokojowej. Żółtka oddzielić od białek. W 22-25 cm misce zmiksować serek, żółtka, budyń i cukier waniliowy. Dalej partiami wlewać mleko z olejem i mieszać trzepaczką, tylko do połączenia. Wsypać mleko w proszku, dalej mieszając trzepaczką.
Białka ubić z solą, potem cały czas ubijając partiami dodawać cukier. Białko powinno być sztywne i szkliste. Do masy serowej partiami dodawać pianę. Mieszamy delikatnie trzepaczką. Sernik wylać na blachę z ciastem, równomiernie rozsypać borówki.
Piec w kąpieli wodnej w 170 C ok. 75 minut. Studzić w uchylonym piekarniku.