Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki piankowy torcik udekorowany kolorowymi bezami.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113229
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 639
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1115
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 728
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113229
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 639
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1115
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 728
Składniki
Spód: 1 galaretkę wiśniową rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty. Gdy galaretka zacznie tężeć zalać nią biszkopty. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Masa: Galaretki cytrynowe rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Pozostawić do wystygnięcia. Serek wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Kremówkę ubić na sztywno i dodać do serka. Delikatnie połączyć, aby powstała jednolita masa. Gdy galaretka zacznie tężeć wlać ją do serka i energicznie wymieszać by nie powstały grudki. Gdy masa serkowo-galaretkowa zacznie tężeć ( konsystencja gęstej śmietany, nie należy czekać zbyt długo bo później masa nie będzie się lała) wylać ją na biszkoptowy spód. Masę wyrównać na cieście. Ciasto wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Wierzch: Kolejną galaretkę wiśniową rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Pozostawić do stężenia. Gdy galaretką zacznie tężeć ubić ją mikserem na puszystą piankę. Wylać ją na ciasto i wyrównać. Wstawić do schłodzenie na około 5 godzin. Tuż przed podaniem udekorować torcik bezami.