Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki piankowy torcik udekorowany kolorowymi bezami.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 630
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420367
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1729
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 630
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420367
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1729
Składniki
Spód: 1 galaretkę wiśniową rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty. Gdy galaretka zacznie tężeć zalać nią biszkopty. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Masa: Galaretki cytrynowe rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Pozostawić do wystygnięcia. Serek wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Kremówkę ubić na sztywno i dodać do serka. Delikatnie połączyć, aby powstała jednolita masa. Gdy galaretka zacznie tężeć wlać ją do serka i energicznie wymieszać by nie powstały grudki. Gdy masa serkowo-galaretkowa zacznie tężeć ( konsystencja gęstej śmietany, nie należy czekać zbyt długo bo później masa nie będzie się lała) wylać ją na biszkoptowy spód. Masę wyrównać na cieście. Ciasto wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Wierzch: Kolejną galaretkę wiśniową rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Pozostawić do stężenia. Gdy galaretką zacznie tężeć ubić ją mikserem na puszystą piankę. Wylać ją na ciasto i wyrównać. Wstawić do schłodzenie na około 5 godzin. Tuż przed podaniem udekorować torcik bezami.