Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i lekkie ciasto przypominające zapach i smak lata.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1699
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 288
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 583
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1699
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 288
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 583
Składniki
Pieczemy biszkopt -4 białka ubijamy na piane ze szczyptą soli dodajemy 4 łyżki cukru pózniej żółtka i na końcu 4 łyżki mąki przesiane przez sitko z połową łyżeczki proszku do pieczenia.Masę wylewamy na foremkę 25x30cm i pieczemy ok 20-30 min w 150 st (do tzw suchego patyczka).Galaretki rozpuszczamy w 250 ml wody dodajemy łyżeczkę żelatyny jak ostygną dodajemy do jabłek dobrze mieszamy.Na wystygnięty biszkopt wylewamy gęstniejącą masę jabłeczną. Śmietankę miksujemy aż zgęstnieje dodajemy śmietan fix śnieżke oraz jedną łyżeczkę rozpuszczonej żelatyny( schłodzonej).Gęstą masę wylewamy na jabłka i wstawiamy do lodówki na 2 godz posypujemy wiórkami czekoladowymi.Smacznego;PP