Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pyszna babka - przepis podstawowy"
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 273
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44448
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 49
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 273
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44448
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 49
Składniki
Masło (ew. margarynę) włóż do miseczki. Wsyp sól oraz cukier i cukier waniliowy. Utrzyj mikserem. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbij jajka.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Wlej mleko. Całość dobrze wymieszaj. Foremkę z kominkiem (o poj. 2 litry) posmaruj tłuszczem. Oprósz tartą bułką. Nałóż ciasto. Wierzch wygładź łyżką.
Babkę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz ok. 45 minut. Gotowe ciasto studź 15 minut w foremce, wyjmij, odłóż do całkowitego wystudzenia.
ok. 65 minut, 1 porcja ok. 280 kcalŹródło: Tina