Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzis mam dla was bardzo proste, smaczne wprost rozplywajace sie w ustach ciacho Bounty Goraco polecam !!!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33622
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33622
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Biszkopt: Oddzielamy bialka od zoltek. Bialka ubijamy na sztywno. Nastepnie nie przerywając ubijania dodajemy cukier, zoltka a na koniec make z proszkiem i kakao ( make, proszek i kakao mozna wymieszac razem ). Mieszac na małych obrotach az skladniki dobrze sie polacza. Mase przelewamy na blache ( u mnie 25x35 ) wylozonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 170-180°C przez około 30 minut. Upieczony odstawiamy do ostygniecia
Masa Kokosowa : Mleko zagotowac z cukrem i cukrem waniliowym . Kolejno wsypujemy kokos i gotujemy do zgestnienia masy. Mase cały czas mieszamy zeby sie nie przypalila, Kiedy juz zgestnieje do goracej masy dodajemy maslo od czasu do czasu mieszajac.Mase odstawiamy do ostygniecia a kiedy bedzie zimna wykładamy ja na biszkopt. Rownamy.
POLEWA: Wszystkie skladniki polewy umieszczamy w misce i rozpuszczamy nad kapiela wodna. Lekko ja przestudzamy . Wylewamy na ciasto, rownamy i schladzamy w lodowce (najlepiej na cala noc ) zeby dobrze się kroilo. Zycze smacznego :))