Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2845
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 87
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2845
Składniki
Wszystkie składniki wymieszać (najlepiej w misce) a następnie wyrobić.Ciasto rozwałkować (na ok 3 mm)podsypójąc mąką przy wałkowaniu.Następnie wycinać pierniczki i układać na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. 2.piec około 10 min w 180 stopniach.Nieprzepiekać bo zgoszknieją.
ciastka przechowywać w szczelnej zamkniętej puszcze.Miękną po wyciagnięciu wciągają wilgoć z powietrza .Dowolnie Dekorować.