Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3820
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3820
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Składniki
Wszystkie składniki wymieszać (najlepiej w misce) a następnie wyrobić.Ciasto rozwałkować (na ok 3 mm)podsypójąc mąką przy wałkowaniu.Następnie wycinać pierniczki i układać na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. 2.piec około 10 min w 180 stopniach.Nieprzepiekać bo zgoszknieją.
ciastka przechowywać w szczelnej zamkniętej puszcze.Miękną po wyciagnięciu wciągają wilgoć z powietrza .Dowolnie Dekorować.