Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie i pyszne ciasteczka, przy tym proste w wykonaniu.
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2536
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1912
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1670
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2536
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1912
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1670
Składniki
Z mąki, śmietany i margaryny zagniatamy ciasto.W razie potrzeby można podsypać jeszcze mąką by odchodziło od stolnicy.
Ciasto wałkować na grubość około 5 mm. Dużym kubkiem wycinać kółka i na każde kółeczko kłaść pół łyżeczki marmolady. Sklejać palcami jak pierożki.
Układać na blasze dość blisko siebie bo się nie sklejają i nie rosną bardzo.Piec w temp.220 st.C około 20 minut- na złoty kolor.
Po wystudzeniu lukrować i zajadać.
Smacznego!