Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie i pyszne ciasteczka, przy tym proste w wykonaniu.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2193
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17991
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2000
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2193
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17991
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2000
Składniki
Z mąki, śmietany i margaryny zagniatamy ciasto.W razie potrzeby można podsypać jeszcze mąką by odchodziło od stolnicy.
Ciasto wałkować na grubość około 5 mm. Dużym kubkiem wycinać kółka i na każde kółeczko kłaść pół łyżeczki marmolady. Sklejać palcami jak pierożki.
Układać na blasze dość blisko siebie bo się nie sklejają i nie rosną bardzo.Piec w temp.220 st.C około 20 minut- na złoty kolor.
Po wystudzeniu lukrować i zajadać.
Smacznego!