Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10530
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6077
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12940
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4685
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10530
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6077
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12940
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4685
Składniki
Przygotowujemy ciasto: z białek ubijamy sztywną pianę.Żółtka ucieramy z margaryną i cukrem.Dodajemy pozostałe składniki i pianę z białek i dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy na blachę.
Robimy masę:z białek i cukru ubijamy sztywną pianę.Dodajemy wiórki i dokładnie mieszamy.Masę wykładamy na surowe ciasto i pieczemy około 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.180 C.
Krem:margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami.Następnie dodajemy kakao. Wykładamy na ostudzone ciasto.Dekorujemy według uznania.