Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny piernik na stół wigilijny.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25936
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3290
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1418
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25936
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3290
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1418
Składniki
Wykonanie: Oddzielić żółtko od białka, a biało ubić na sztywną pianę, dodać do niej żółtko i cukier miksując. Następnie dodawać małymi porcjami mąkę i mleko. Do masy dodać majonez, dżem, kakao, cynamon a na koniec dodać sodę. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, posypać bułka tartą, wylać przygotowane ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 40 minut. Pod koniec pieczenia możemy sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. SMACZNEGO.