Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny piernik na stół wigilijny.
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 477
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 463
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 55
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 477
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 463
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 55
Składniki
Wykonanie: Oddzielić żółtko od białka, a biało ubić na sztywną pianę, dodać do niej żółtko i cukier miksując. Następnie dodawać małymi porcjami mąkę i mleko. Do masy dodać majonez, dżem, kakao, cynamon a na koniec dodać sodę. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, posypać bułka tartą, wylać przygotowane ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 40 minut. Pod koniec pieczenia możemy sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. SMACZNEGO.