Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto, zazwyczaj robię je na święta, ale na niedzielny dzień równie wspaniałe.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1083
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 377
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3252
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 716
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1083
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 377
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3252
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 716
Składniki
CIASTO: Margarynę posiekaj z mąką,natepnie dodaj 150g cukru i 4 zółtka. Dodaj śmietanę wymieszaną z proszkiem do pieczenia Zagnieć ciasto i podziel na 2 części. Cienko rozwałkuj i wyłóż na blachy. Placki posmaruj powidłami , następnie piana z 4 białek, posyp orzechami. Piecz w 175°C ok 30 min.
MASA: Z mleka,mąki ziemniaczanej cukru wanilinowego, 3/4 szklanki cukru i żółtka ugotuj budyń. Wystudzony utrzeć utrzeć masłem. Przygotowaną masą smaruję placek i przykrywam drugim. Smacznego :)