Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto, zazwyczaj robię je na święta, ale na niedzielny dzień równie wspaniałe.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25013
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25013
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 130
Składniki
CIASTO: Margarynę posiekaj z mąką,natepnie dodaj 150g cukru i 4 zółtka. Dodaj śmietanę wymieszaną z proszkiem do pieczenia Zagnieć ciasto i podziel na 2 części. Cienko rozwałkuj i wyłóż na blachy. Placki posmaruj powidłami , następnie piana z 4 białek, posyp orzechami. Piecz w 175°C ok 30 min.
MASA: Z mleka,mąki ziemniaczanej cukru wanilinowego, 3/4 szklanki cukru i żółtka ugotuj budyń. Wystudzony utrzeć utrzeć masłem. Przygotowaną masą smaruję placek i przykrywam drugim. Smacznego :)