Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Quiche z warzywami"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 253
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22493
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 255
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 253
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22493
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 255
Składniki
Mąkę wysyp na blat i zrób wgłębienie. Włóż w nie masło, wsyp sól, cukier, wbij jajko i wlej mleko. wymieszaj i zagnieć gładkie ciasto. Zrób kulę, owiń w folię i włóż do lodówki.
Na patelni rozgrzej oliwę, smaż do miękkości pokrojonego w plastry pora i marchewkę. Dopraw solą, pieprzem i zostaw do ostudzenia. W misce ubij mleko z jajkami, dopraw ulubionymi przyprawami. Formę do ciasta wysmaruj oliwą. Wyłóż ciastem i upiecz w piekarniku nagrzanym do 180° C przez około 15 minut.
Na podpieczone ciasto połóż ugotowane al dente różyczki kalafiora i posyp serem. Następnie wyłóż podsmażonego pora i marchewkę. Całość zalej masą jajeczną.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180° C przez około 30 minut.Źródło: Na żywo