Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne ciasto
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13485
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14873
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6116
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13485
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14873
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6116
Składniki
Rabarbar obieramy, kroimy w 1-2 cm kawałki, zasypujemy 1 szklanką cukru i dusimy około 10 minut, mieszając, aż puści sok. Przelewamy prze sito i pozostawiamy do ostygnięcia.
Jajka ubijamy z 1 szklanką cukru na pulchną masę i ciągle ubijając wlewamy 1 szklankę maślanki i 0,5 szklanki oleju.
Następnie dodajemy 2,5 szklanki mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy.
W misce mieszamy 10 łyżek mąki, 10 łyżek cukru i 10 łyżek oleju wyrabiamy rękami aż powstanie kruszonka.
Ciasto wylewamy do blachy. Na ciasto równomiernie rozkładamy wystudzony rabarbar, posypujemy kruszonką.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.