Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne ciasto
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1141
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1141
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Rabarbar obieramy, kroimy w 1-2 cm kawałki, zasypujemy 1 szklanką cukru i dusimy około 10 minut, mieszając, aż puści sok. Przelewamy prze sito i pozostawiamy do ostygnięcia.
Jajka ubijamy z 1 szklanką cukru na pulchną masę i ciągle ubijając wlewamy 1 szklankę maślanki i 0,5 szklanki oleju.
Następnie dodajemy 2,5 szklanki mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy.
W misce mieszamy 10 łyżek mąki, 10 łyżek cukru i 10 łyżek oleju wyrabiamy rękami aż powstanie kruszonka.
Ciasto wylewamy do blachy. Na ciasto równomiernie rozkładamy wystudzony rabarbar, posypujemy kruszonką.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.